Review: Waterpik WP-560 Advanced

waterpik wp-560 advanced
Poetsen is niet genoeg. Naast het tweemaal op een dag poetsen met, het liefst, een elektrische tandenborstel is het reinigen tussen de tanden en kiezen zeer belangrijk. Benieuwd naar de voordelen van het gebruik van een waterflosser? Onze mondhygiëniste Marjolein testte voor ons de Waterpik WP-560 Advanced en vertelt in deze blog alles over het gebruik van een waterflosser en met name de Waterpik WP-560 Advanced.
mondhygieniste

Waarom een waterflosser gebruiken?

Mondhygiëniste Marjolein: “Naast ragen en stokeren is het mogelijk om tussen de tanden en kiezen te reinigen met een waterflosser. Wanneer de waterflosser wordt aangezet geeft deze een pulserende waterstroom die gemakkelijk tussen de tanden, kiezen en langs de rand van het tandvlees reinigt. Hierdoor is het reinigen tussen de tanden en kiezen, snel, gemakkelijk en efficiënt.”

Waterpik WP-560 Advanced

Waterpik heeft diverse waterflossers in het assortiment en ik heb de Waterpik WP-560 Advanced getest. Dit is een snoerloze waterflosser met een magnetisch oplaadsysteem die, om deze reden, onder de douche gebruikt kan worden.

De Waterpik WP-560 heeft een modern en strak uiterlijk. Ondanks dat deze waterflosser er redelijk groot uitziet, ligt deze ontzettend prettig in de hand vanwege zijn slanke hals. De Waterpik WP-560 Advanced wordt geleverd met een opbergdoosje en drie verschillende tips:

  1. De Classic Jet Tip zorgt voor een diepe reiniging tussen de tanden en kiezen en onder de tandvleesrand.
  2. De Plaque Seeker Tip bevat een aantal borstelharen en is hierdoor goed te gebruiken bij kronen, bruggen en implantaten.
  3. De Orthodontische Tip is perfect om rondom de slotjes van een vaste beugel te reinigen doordat de punt van de tip borstelhaartjes heeft.

Kortom: de Waterpik WP-560 Advanced is bruikbaar voor de hele familie.

waterpik wp-560 advanced
Goed om te weten: Naast de meegeleverde tips, zijn er ook nog anders tips verkrijgbaar. De Pik Pocket Tip is bijvoorbeeld bij problemen als parodontitis een uitkomst. Door de zacht rubberen tip is het mogelijk om onder lage druk onder het tandvlees te reinigen. Afhankelijk van de tip die je gebruikt, is het verstandig om deze elke 3 tot 6 maanden te vervangen.

Voordelen van de Waterpik WP-560 Advanced

De Waterpik WP-560 Advanced heeft de nodige voordelen, namelijk:

1. Eenvoudig te vullen waterreservoir

Het waterreservoir zit aan de achterzijde van de waterflosser. Deze is eenvoudig te vullen door het dopje te openen. De waterflosser past ondanks zijn grootte van de onderzijde gemakkelijk onder de kraan.

Tip: Wanneer je last hebt van gevoelige tanden, kun je het waterreservoir het beste vullen met lauw/warm water. Hierdoor zal je tijdens het waterflossen minder last hebben van de gevoeligheid van de tandhalzen.

2. Drie intensiteitsniveaus

Wat ontzettend prettig is aan deze snoerloze waterflosser is dat deze gemakkelijk op drie verschillende intensiteitsniveaus in te stellen is. Door middel van de ‘mode’-knop aan de voorzijde van de waterflosser is deze in te stellen op low, medium of high stand. Hierdoor is het apparaat makkelijk aan te passen aan de situatie in de mond.

Tip: Heb je nog nooit een waterflosser gebruikt? Start dan op de laagste stand en bouw de intensiteit steeds meer op naar de hoogste stand op.

3. Onder de douche

waterpik wp-560 advancedWat voorheen nog niet mogelijk was met de Waterpik snoerloze waterflosser (WP-450) kan met deze waterflosser wel. Een zeer goede verbetering is de Waterpik WP-560 Advanced onder de douche gebruikt kan worden. Deze WP-560 wordt door middel van een magnetische oplader aan de voorzijde van de waterflosser opgeladen, hierdoor is het apparaat volledig waterdicht.
Doordat het apparaat onder de douche te gebruiken is, wordt het nog makkelijker om tussen de tanden en kiezen te reinigen.

4. Gemakkelijk mee te nemen

Uiteraard kun je na het eerste gebruik van deze Waterpik WP-560 Advanced niet meer zonder. Door het formaat en de bijgeleverde reistas hoef je de Waterpik WP-560 Advanced waterflosser niet te missen tijdens de vakantie. Tip: Vergeet niet, voordat je op reis gaat, de meegeleverde reisplug in het apparaat te doen. Hiermee voorkom je natte spullen, wanneer het apparaat per ongeluk toch aangaat.

Puntje van kritiek

Het enige nadeel van de WP-560 is dat het reservoir vrij klein is. Deze heeft een watercapaciteit van ongeveer 45 seconden. In dit tijdsbestek ben je uiteraard nog niet klaar met je gehele mond reinigen. Tijdens het reinigen moet je het apparaat nogmaals tussentijds bijvullen.

Conclusie

De Waterpik WP-560 Advanced is zeer gebruiksvriendelijk en wanneer je gemakkelijk, snel en efficiënt tussen de tanden en kiezen wilt reinigen is de Waterpik WP-560 de moeite waard om aan te schaffen. De waterflosser is daarnaast ook verkrijgbaar in de kleur zwart (WP-562 Black) en de kleur blauw (WP-563 Blue).

Wil je een waterflosser met iets meer boost, een groter reservoir en hoef je deze niet persé onder de douche te gebruiken, kijk dan voor de Waterpik WP-100 of de Waterpik WP-660.

Geen reacties