Review Waterpik Whitening Professional WF-05 en Waterpik WP-660

Review Waterpik Whitening Professional WF-05 en Waterpik WP-660
Om de mond gezond te houden, is het belangrijk om het gebit en het tandvlees goed te verzorgen. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar alleen tanden poetsen is onvoldoende. Een gemakkelijke en effectieve manier om tussen de tanden en kiezen te reinigen is gebruik te maken van een Waterpik waterflosser. Uit onderzoek uit 2016 is gebleken dat, door het gebruik van de Waterpik waterflosser naast een tandenborstel, zowel het tandplaque als bloedingen aanzienlijk vermindert.

Al in een eerder review is de snoerloze Waterpik Advanced WP-560 uitgebreid aan bod gekomen. Nu is het de beurt aan de Waterpik Professional Whitening en de WP-660. In deze review de verschillen en de plus- en de minpunten van deze twee modellen.

Wanneer kiezen voor een Waterpik Professional?

De Waterpik is geschikt voor iedereen die zijn mond gezond wilt houden. Wanneer je door omstandigheden meer problemen hebt met het tandvlees dan is de Waterpik Professional een uitkomst. Doordat de Waterpik Professional meer druk heeft, reinigt deze nog iets krachtiger dan de snoerloze variant. De waterflossers van Waterpik kunnen bovendien zonder problemen gebruikt worden bij kronen, bruggen en implantaten.

Tip: Gebruik je voor het eerst een Waterpik? Bouw dan de druk op. In totaal zijn er 10 drukinstellingen. Begin in de laagste stand en bouw deze op tot minimaal 7.

Verschil Waterpik Whitening en Waterpik WP-660

Voor deze review heb ik zowel de Waterpik Whitening Professional als de Waterpik WP-660 getest. Er zijn een aantal kleine maar wel belangrijke verschillen tussen deze twee modellen. Het woord ‘Whitening’ in de Waterpik Whitening Professional geeft het al aan. Deze variant slaat twee vliegen in één klap: de waterflosser zorgt voor een gezonde mond én voor wittere tanden.

Whitening effect van de Waterpik Whitening

mondhygienisteDe Waterpik Whitening Professional bevat een ander handvat dan de WP-660. De bovenkant van het handvat kan open geklapt worden waarna je het speciale Whitening tablet erin plaatst. Het water loopt langs het tablet, waardoor het actieve ingrediënt de natuurlijke kleur van de tand hersteld.

De tabletten van de Waterpik Whitening Profesional hebben een zeer aangename pepermuntsmaak en een licht bruisend effect. Hierdoor voelt de mond nog frisser aan, dan door alleen gebruik te maken van water. Het tablet gaat één reinigingsbeurt mee (bij een volledig gevuld reservoir). In het reservoir gaat ongeveer 600 ml water en het reservoir is in iets minder dan 2 minuten leeg.

De Waterpik Whitening Professional wordt geleverd met een doosje met 30 tabletten (bij dagelijks gebruik voldoende voor één maand). Het apparaat kan ook zonder tablet gebruikt worden. Dan wordt alleen de plaque verwijderd en de conditie van het tandvlees verbetert. Wil je geen gebruik maken van de Whitening tabletten, dan kun je ook kiezen voor de WP-660.

Het resultaat na een aantal weken

Aanslag gaat vaak tussen de tanden en kiezen zitten. Deze aanslag is niet met een tandenborstel weg te krijgen. Door een aantal weken gebruik te maken van deze Waterpik Whitening zag ik dat de verkleuring tussen mijn tanden en kiezen lichter werd. De aanslag is niet helemaal verdwenen zoals bij een professionele gebitsreiniging. Maar het is wel aan te raden om de Waterpik Whitening Professional degelijks te gebruiken om de verkleuring langer weg te houden.

Beschikbare tips

Goed om te weten: Bij de Waterpik Whitening kan je geen gebruik maken van de normale opzettips. Het aantal opzettips voor de Waterpik Waterflosser Whitening Professional is beperkter:

Waterpik Whitening Waterpik WP-660
WJT-2 Waterpik Whitening Waterflosser – Classic Jet Tip JT-100 Waterpik Classic Jet Tip
WPS-2 Waterpik Whitening Waterflosser – Plaque Seeker Tip PS-100 Waterpik Plaqueseeker Tip
WOD-2 Waterpik Whitening Waterflosser Orthodontische Tip OD-100 Waterpik Orthodontische tip
PP-100 Waterpik Pik Pocket Tip
TB-100 Waterpik Tandenborstel Tip
TC-100 Waterpik Tongreiniger Tip

Welke opzettip is geschikt voor mij?

Wanneer er zich geen grote problemen in de mond voordoen, dan is de Classic Jet een goede optie. Deze is geschikt voor algemeen gebruik en reinigt diep tussen de tanden en kiezen en een stukje onder de tandvleesrand.

Zijn er kronen, bruggen of implantaten in de mond aanwezig, dan is de Plaque Seeker Tip aan te raden. Deze opzettips bevatten drie bosjes borstelharen die de hardnekkige plaque langs de randen van de kronen en bruggen goed verwijderd.

Zijn de problemen in de mond groter van aard en zijn er pockets aanwezig, ga dan voor de Pik Pocket Tip. Deze tip bevat een zachte rubberen tip, die prettig aanvoelt en tot 6 mm onder het tandvlees kan reinigen. Let op: de Pik Pocket Tip mag alleen in een laagste stand worden gebruikt.

De naam van de orthodontische tip zegt het al, deze is tip is specifiek voor vaste beugels. Bij een vaste beugel gaat er veel plaque onder de draad en om de slotjes/brackets heen zitten. De borstelharen van deze tip lopen taps toe. Hierdoor reinig je gemakkelijk om de draad en de slotjes heen.

Floss stand of de massage stand?

Op zowel de Waterpik Whitening Professional als de WP-660 is er een floss stand en een massage stand aanwezig. Het verschil tussen deze twee standen is de pulsatie in de waterstroom. De floss stand is het meest geschikt om de plaque te verwijderen. De massagestand is het meest geschikt om de conditie van het tandvlees te verbeteren.

Tip: Reinig eerst het gebit in de floss stand. Hierdoor wordt het plaque van het gebit verwijdert. Gebruik daarna de massage stand. Hiermee sla je twee vliegen in één klap en verbeter je meteen de gezondheid van het tandvlees.

Waterpik Whitening versus Waterpik WP-660

Vaak wordt er gedacht dat met alleen tanden poetsen het gebit schoon genoeg is. Wanneer je de Waterpik na het poetsen gebruikt, is het onvoorstelbaar hoeveel vuil er nog tussen de tanden en kiezen vandaan komt. Twijfel je of je Waterpik Whitening Professional of de WP 660 aan moet schaffen? Ga dan voor de Waterpik Whitening Professional. Je kunt er altijd voor kiezen om wel of geen tabletten te gebruiken en verder zijn de specificaties hetzelfde.

Wil je een Waterpik meer gericht op kronen, bruggen, implantaten of tandvleesproblemen dan is het verstandiger om voor een WP-660 te gaan. Voor dit model is er meer diversiteit aan tips verkrijgbaar dan voor de Waterpik Whitening Professional.

Het grootste nadeel van zowel de Whitening als de WP-660 is dat je altijd over netstoom bij de wastafel moet beschikken. Daarnaast moet het apparaat altijd bij de wastafel gebruikt worden, aangezien er veel water bij vrijkomt. Het apparaat is bovendien vrij groot waardoor het niet altijd op de wastafel past. Wil je liever vrij kunnen bewegen met een Waterflosser of deze onder de douche gebruiken? Kies dan voor één van de draadloze waterflossers van Waterpik.

Conclusie

Als mondhygiëniste raad ik het zeker aan om een Waterpik te gebruiken. Zeker wanneer je niet iemand bent die fanatiek flost, stokers of ragert. Het geeft een ontzettend fris en schoon gevoel in een korte tijd.

Ontdek het complete assortiment van Waterpik op Plein.nl.