Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected

philips sonicare flexcare platinum connected
Weet je ook niet meer welke elektrische tandenborstel je moet kiezen? Misschien helpt deze blog je verder in je zoektocht naar de juiste elektrische tandenborstel. Onze mondhygiëniste Marjolein testte voor ons de nieuwe Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected. Het nieuwe pareltje van Philips Sonicare waarmee je op gemakkelijke wijze je gebit optimaal reinigt en verzorgt.

Waarom elektrisch poetsen?

mondhygienisteMondhygiëniste Marjolein: “Onderzoek heeft aangetoond dat het poetsen met een elektrische tandenborstel beter is dan het poetsen met een normale handtandenborstel, mits er op de juiste manier word gepoetst. Daarom raad ik in mijn werk als mondhygiëniste vaak een elektrische tandenborstel aan.”

Begin december introduceerde Philips Sonicare de nieuwe FlexCare Platinum Connected. Deze tandenborstel heb ik uitgebreid getest en ik ben zeer verrast en tevreden met het resultaat. Graag deel ik met jullie in dit blog mijn bevindingen met de FlexCare Platinum Connected.

Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected

“De Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected is geheel naar eigen wensen in te stellen. De elektrische tandenborstel bevat drie poetsstanden:

 1. Clean
 2. White
 3. Deep Clean

Bovendien kan je de intensiteit van de borstel inregelen in de variaties low, medium en high. Dit is eenvoudig te zien aan het LED-lampje op de borstel. Persoonlijk vind ik de hoogste stand iets te hard, maar ik kan mij voorstellen dat mensen dit aangenaam vinden.

flexcareWanneer je tijdens het poetsen teveel druk zet, wordt je daar direct op geattendeerd doordat de trillingen van de borstel verandert. Ben je een stevige poetser? Dan heb je zeker baat bij deze functie.
Als je nog nooit met een Philips Sonicare hebt gepoetst, is het waarschijnlijk wel even wennen aan alle trillingen in de mond. Maar het helpt je uiteindelijk naar een schone mond en, niet onbelangrijk, een zeer schoon gevoel.

Deze tandenborstel heeft een mooi slank design en ligt prettig in de hand. Poets jij je tanden het liefst onder de douche? Dat is geen probleem en door de antislip aan de achterzijde wordt de borstel niet glad.

Philips Sonicare Premium opzetborstels

Voor de Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected kun je de Philips Premium opzetborstel gebruiken. Deze opzetborstels hebben als voordeel dat ze automatisch de voor jou beste poetsstand en intensiteitsniveau instellen. De premium opzetborstels zijn in drie varianten verkrijgbaar:

 1. Premium Plaque Defense
 2. Premium Gum Care
 3. Premium White

Helaas is de borstelformaat op dit moment standaard en (nog) niet in de mini verkrijgbaar. Wanneer je het geen probleem vindt om zelf de poetsstand en intensiteitsniveau in te stellen, kun je ook gebruik maken van de normale opzetborstels die in de standaard en mini variant verkrijgbaar zijn.

Philips Sonicare App

philips sonicare appHet woord ‘connected’ zegt het al. Deze tandenborstel synchroniseer je via bluetooth met de Philips Sonicare App op je telefoon of tablet. Door deze verbinding zie je direct waar je aan het poetsen bent en of je een gebied goed hebt gepoetst. Daarnaast biedt de Philips Sonicare app een paar leuke en belangrijke functies:

 • Je kunt je persoonlijke doelstellingen invoeren zoals wittere tanden, minder tandplaque, een frisse adem of gezond tandvlees.
 • Je kunt aangeven welke locaties in je mond meer aandacht nodig hebben.
 • Je krijgt direct een melding wanneer je te hard poetst.
 • Je krijgt directe begeleiding tijdens het poetsen.
 • Je krijgt een compleet overzicht van je poetsprestaties.
 • Je krijgt een melding, naar aanleiding van je poetsgedrag, wanneer het tijd is om je opzetborstel te vervangen.

Het fijne aan deze tandenborstel is dat deze je poetsprestaties onthoudt. Extra handig: je hoeft niet altijd een verbinding te maken met je telefoon. De app slaat namelijk alle gegevens op zodra je je telefoon weer verbindt.

Er zijn, naar mijn mening, nog wel een paar kleine verbeterpunten voor de app:

 • Tijdens het instellen van de app moet je een beginpunt aangegeven. Vervolgens moet je het gebit per kwart poetsen. Dus bijvoorbeeld eerst rechtsboven, dan rechtsonder etc. Als je dit niet gewend bent, moet je flink omschakelen.
 • Als je gebruik wilt maken van de directe begeleiding van de App, dan is het belangrijk dat voordat je gaat poetsen je eerst connectie maakt. Als je dit niet doet of pas als je al bent begonnen met poetsen, werkt de app niet.

Conclusie

philips sonicare appAl met al ben ik heel blij dat ik deze tandenborstel heb mogen testen. De Philips Sonicare FlexCare Platinum Connected geeft mij een zeer schoon gevoel na het poetsen. Ik raad deze tandenborstel zeker aan voor mensen die goed hun gebit willen verzorgen.

Ben je overtuigd dat de Philips Sonicare Flexcare Platinum Connected iets voor jou is? Deze tandenborstel en opzetborstels zijn nu verkrijgbaar op Plein.nl. Ben je op zoek naar een smart tandenborstel met meer poetsstanden? Kijk dan voor de Philips Sonicare Diamond Clean Smart modellen.