Hoe krijg ik wittere tanden? Is voor mij een kroon de beste oplossing? Welke tarieven mag een tandarts in rekening brengen? Zijn er nog andere behandelingen mogelijk? Voor dit soort vragen kunt u terecht bij het Tandheelkundig Informatie Punt kortweg TIP.

Wat kan het TIP voor u doen?

De TIP-informatrice is opgeleid in het geven van voorlichting op tandheelkundig terrein. Wilt u iets weten over fluoridegebruik of over tandartstarieven etc. en u kunt uw eigen tandarts deze vraag niet stellen dan kan de TIP-informatrice u helpen. Zij legt u dingen uit of stuurt u ter verduidelijking een folder toe. Een TIP-informatrice staat u te woord en helpt u desgewenst op weg.

Geen klachtenbureau

Het TIP is geen klachtenbureau. De TIP-informatrice kan u wel behulpzaam zijn met informatie over de wijze waarop u een klacht kunt indienen.

Privacy

Zoals vrijwel overal in de gezondheidszorg is ook bij het TIP uw privacy gewaarborgd. Het TIP is een onafhankelijke organisatie, en alle informatie die tussen u en het TIP wordt uitgewisseld, wordt vertrouwelijk behandeld. Alleen met uw uitdrukkelijke toestemming kan die informatie of een deel daarvan aan anderen – zoals uw eigen tandarts of uw verzekeraar – worden verstrekt.

Bereikbaarheid

Het TIP is uitsluitend telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 12:00 uur. Op dinsdag en donderdag kunt u ook bellen tussen 14.00 en 16.00 uur. Het telefoonnummer is 0900 2025012 (25 eurocent per minuut).