De tandarts-rekening is opgebouwd uit de verschillende verrichtingen die tijdens een behandeling hebben plaatsgevonden. Op de rekening staat elke verrichting omschreven met een code. Aan elke code is een tarief gekoppeld.

Tarieven

Bent u op zoek naar tarieven van uw tandarts? Dan kunt u deze vinden op de praktijkwebsite van uw tandarts.

Mondzorg 2013

Sinds 1 januari 2013 zijn tandartspraktijken weer terug gegaan het oude systeem waarbij wordt gewerkt met landelijke, vaste tandartstarieven. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt deze tarieven vast in opdracht van de overheid. Het experiment met vrije prijzen in de mondzorg komt hiermee tot een eind.

Vragen over de rekening

Als u vragen heeft over uw tandartsrekening, dan kan uw tandarts die het beste beantwoorden. Komt u er met uw tandarts niet uit of heeft u toch nog vragen, dan kunt u contact opnemen met het Tandheelkundig Informatie Punt (TIP).

Wat kost een tandartsverzekering

Welke mondzorg u nodig heeft, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie. Gaat u veel naar de tandarts? Heeft u vaak gaatjes? Denkt u andere bijzondere behandelingen nodig te hebben? Zorgverzekeraars bieden vaak meerdere aanvullende pakketten.
Op verschillende vergelijkingswebsite kunt u snel en eenvoudig uw zorgverzekering vergelijken en de voordeligste zorgpremie berekenen.

Een voorbeeld is ZorgKiezer.nl. Op ZorgKiezer.nl vindt u naast de vergelijker ook een overzicht van verschillende tandartsbehandelingen en de vergoedingen daarvan.